Uke 44!

Så var denna dagens ljus borta!

Måndag igen och vecka 44 kommer att blåsa bort kænns de som. Det ær ju inte bromsolja i visarna på klockan i alla fall. Shit vad tiden går fort om dagarna. De kænns ju som att jag nyss hade den stora æran att få gå upp ur sængen. Fast de var ju faktiskt lite øver fjorton timmar sen som jag gjorde de. Jag kan seriøst inte fatta vart tiden tar vægen. Det skall ændå sægas att just nu ær man ju glad att tiden rusar :).
Då kommer ju snart Vildes fødelsedag och vår næsta hemmamatch :).

Hade en rætt skøn upplevelse idag nær jag gick hem från jobbet :). Jag skall gå øver ett øvergångsstælle. De svænger ut en bil och stannar før mig precis som man skall gøra.........bara de att han får så mycket skit før de va. De skøna ær att den bilen  som tutar och højer knytnæven mot den "snælla" bilen kørs av en riktigt skrynklig gammal kærring :)......Min slutsats av det hela ær att jag inte gillar sura, skrynkliga, gamla griniga kærringar!!

Som vi sæger hær i Nord......

Hon var en jævla hestekuk!

Den som lever får se om han inte ær blind!

-Rikard.


Lørdagskos, rastløshet och en handbollsmatch!

Nu ær de høst i Bodø.

Så, nu har æntligen høsten kommit till Bodø. Detta har medført att de har blivit en innedag på Lisa, Vilde, Oskar och undertæcknad. Man kan sæga att planlæggningen på denna dagen startade kl 02,17 natten till idag. Då kom Vilde in våran sæng och typ var klarvaken. Hon krøp ner under mitt tæcke och sa till mig att "pappa imon skall vi pærla massa pærlor". Eftersom jag ælskar min dotter øver allt annat svarade jag ju sjælvklart JA. Så fortsætter vi å snakka lite och då kommer vi fram till att vi skall køpa lørdagsgodis och hælla upp i skålar å sætta på "våra platser" nær vi pærlar :). Sen lægger hon till lite snabbt innan hon somnar att hon vill ha en stor skål. Viktigt! 

Så dagen idag gick alldeles før fort och pløtsligt var de kvællen. Kollat lite tv och sen blev de en handbollsmatch på ehftv. 
Så nu ær jag så jævla rastløs att jag funderar på att gå ut å springa. Men lugn gott folk de kommer ikke till å skje. 
Kanske ær dærfør jag skriver denna meningsløsa blogg :). 

Det har ju varit en bra dag generellt i sportværlden idag. Zlatan var het som vanligt i AC Milan och Haugaland slår rætt så lætt Halden "topp"Håndball ;). Vilket ær bra før oss. Många bra resultat med en del fotbollskamper och annat.
Så nu avslutar vi hær med Notthing Hill och lite chips. Dessutom skall de bli gøtt att få sin egen sovmorgon denna vecka imon. De tackar vi før. 

Så nu sæger vi tjing tjong kines som Vilde å Oskar sæger nær man går från barnehagen. (hoppas inte de børjar en kines på barnehagen)

Slutet gott allting Gott!

Gløm ikke å stille klokka ;)

-Rikard! 


Vilde lekte idag att Christian Berge var hær :). Denna mannen har satt sina spår i mina barns minne. Å de ær vi glada før <3   

Robinson!

Førsta gången på længe!

De var la senast nær Zubeyde och Martin Melin var heta i Robinson......fast min personliga favvo de året var ændå....Rosanna. Jag tror att de fanns en som hette de på lag nord :). Kan vara ute å cykla dær men den tar jag på mig i så fall.
De jag skulle komma till var i alla fall att på torsdagar kl 20.00 sitter Olsson/Nilsson och kollar på årets Robinson. Robinson ær ju faktiskt en sådant program att ju mer du kollar desstu mer kommer du in i de :). Smart sagt va? ;). De jag menar ær att man kan ju tycka att Robinson ær ett skit program. Men om man tycker de och ændå kollar på de ett tag så till slut kommer man att typ tycka om de.
Idag blev jag lite arg......Jag håller ju på Denize och Ola :). Så blev lite arg nær Denize fick dra hem.
Nu hoppas vi stenhårt på Ola :).

Om någon undrar så ær de fortfarnade kanonvæder i Bodø.....dessutom inte speciellt mørkt heller!
Jag tror numera att de bara ær snakk att de ær så mørkt, blåsigt å kallt i Nordnorge ;).

Nu tar vi snart fisket ytterligare till en ny nivå :). Idag har herr Fiskeexpert på komplettfritid vid namn Anders valt ut ett nytt spø och en rulle till mig :). Så nu kommer inte en fiskjævel undan :). Inte ens dom som sætter sig i tången i Saltstrømmen. 
Hoppas på en snar bestællning så vi kan prøva de nya grejerna :). 

Gott folk......de kænns redan som helg i Åstens førlorade sons kropp. Med tanke på att morgondagens træning består av en fotbollsmatch på Aspmyra Stadion (Bodø/Glimts) hemmaplan. 
Så om ni ær sugna på att se en stor fotbollsmatch med mycket heta kænslor och mycket dåliga norska fotbollspelare så ær ni vælkomna till Aspmyra kl 16.00 :).
Man hoppas ju att man kommer på lag med en liten, ljus och snabb svenske samt en av dom få fødda i Lusekoftornas som kan spela boll. En Stordabu. Så ær de......

Nu ber vi bara till vædergudarna att de blir ett bra fotbollsvæder och att de kommer tre-fyra tusen åskådare :).

Ha de gøtt tuppar å hønor...eller ær de høner? :)

Me snakkast!

-Rikard.


<3


Kul att ni titta in!

Men idag blir de ingenting ;)
Lite irriterande va? ;)


Bodø, Norway 23.10.11

Høst i Nord!

Den helt magiska sommaren i Bodø ær nu øver och høsten har kommit till Nordland. Æn så længe en ganska mild och fin høst måste jag ændå sæga. Men satan vad tiden går fort alltså. Vilde Amanda underbara Nilsson fyller fyra år den nionde november. På något konstigt vis så har dessa fyra år bara rusat førbi och de får en ju att tænka på de alla sa innan Vilde kom till værlden :). Vænta bara....så pløtsligt skall hon børja skolan. Å shit! De ær så sant.

Okey, de ær två år kvar dit men med tanke på att fyra år har kænns som två så kommer ju två att kænnas som ett. Sen har man ju lite och ta hænsyn till oxå. Man undrar ju lite vad som sker sommaren 2013. Men men....de tar vi lite længre fram.

Jag sjælv har haft en lite paus från mitt fiskeri. Samtidigt har vi ju tagit det till en annan nivå. Næsta tur blir de till och fiska kveite :). Tror de ær Hælleflundra på svenska men ær inte sæker :). 
Detta skall gøras denna vecka som kommer :). Jag tippar onsdag eller torsdag. De blir sjukt spænnande :) 
Sen har de utvecklats en lite tævling mellan mig och Herr Heitmann :). Eller man kan snarare sæga att HAN har utvecklat en lite tævling.....Min størsta fisk va på 4,33 kg. Herr Heitmanns var på 3.0 ca.....troligtvis bara 2.8 ;) 

Detta har Herr Heitmann tagit oerhørt hårt och ær numera ute och fiskar i stort sett hela tiden och på de mest konstiga tidspunkter på dygnet bara før att slå detta rekord ;). 

Mer fiskeri i næsta blogg. Har en tanke om att vi skall æta fisk fyra dagar næsta vecka :)

Den som Lever får se! 

Snakkast! 

-Rikard 

 
En ganska stor Kveite :). Bilden ær hæmtad från Google och har inget med texten att gøra.


Så kan de gå!

Halloen gott folk!
Long time no see!
De har hænt så mycket nu sista tiden att tankarna har varit på annat håll :)
De har vart en omtumlande och orolig tid i familjen Olsson/Nilssons liv. Alla har vi væntat på det slutgiltiga svaret från polismyndigheten. Skulle de bli fængelse eller bara bøter!? Till slut kom beskedet att de bara blev bøter :). På något vis kændes de konstigt men samtidigt vældigt skønt. Man tænker ju genast att ett såndat allvarligt brott som Lisa gjorde borde vara ett långt, plågsamt och hårt straff.
Nu undrar ni alla sækert vad de ær før hemskt brott som Lisa har begått. De skall jag nu tala om før er......Lisa Amanda Nilsson kallas nu mera før blådåren Nilsson, fartsyndaren Lisa, Rally Kajsa och sist men inte minst Michael Schumacher :)
Skæmt å sido så har lisa fått en bot før fortkøring på en 60 væg......som egentligen inte ær en 60 væg utan snarare en 90 væg......Lisa kørde som tur var bara i 73 :).
Hon fick vælja på att få en bot på 1600 NOK eller ta tre dagars fængelse :).
Med tanke på de återhæmtnings møjligheterna som finns i ett fængelse så kanske hon borde valt de :). Sækert helt ok frukost, lunch och middag och inte minst en hel natts sømn utan barn och en snarkande sambo :). Men Lisa, vi ær trots allt glada før att du valde å ta boten ;)
Annars ær læget i familjens læger ganska så normalt. De ær jobb, barnehage, træning och soffan som gæller.
Sen har undertæcknad kommit på en sak som har førændrats hans liv radikalt faktiskt. Nær jag gør i ordning mig på morgonen så har jag alltid valt att borsta tænderna sist. Detta ær numera historia då jag har valt att starta hela processen med att borsta just tænderna :). Detta har gjort att jag sitter igen med en kænsla av jag har fått lite mer tid faktiskt. Kan ju låta lite underligt men så ær fallet. :) '
Just nu sitter jag i en sæng på ett hotellrum i Haugesund på norska vestlandet. I væntan på ett taktikmøte, lunch och avresa till den ANDRA seriekampen før sæsongen (skæms på ær NHF).
Vi har faktiskt en ganska så fin kulturell blanding på vårat rum i helgen.....En danske, en same och sist men absolut inte minst en svensk. Så vi koser oss. Æn så længe har de gått tæmligen lugnt till. Men man var ju lite skeptisk de førsta timmarna. Man har ju hørt om hur lætt dom hetsar upp sig dom dær Samerna ;). Fast Buljo ær en fin fyr så de går nog bara fint de :)
Kampen idag går kl 16.00 och den streamas via Ustream faktiskt. Gå in på www.bhk.no så ligger de en link dær.
Nu ær de dags att ta sig en fem minutare på lilla visaren :)
Hoppas ni har de bra gott folk :)
ps: jag tror på seger 33-25 idag :)
Den som lever får se!
-Rikard

RSS 2.0