Söndagarnas söndag!

24.07.11

När man vaknar på söndagar i Norge så känner man direkt att de är just söndag. Allt är så stilla och tyst.....å ja, de är inte bara för att man går upp ca 06.00 :). De är nu ca sju år sedan som jag flyttade till Norge. Från den första söndagen som jag upplevde i lusekofftornas land fram tills idag har jag känt denna stillhet och idag kändes den extra mycket. 
Jag kan inte riktigt få grepp om de som har hänt detta fantastiska land. Jag kan inte förstå eller ens i närheten tänka mig hur de anhöriga till offren har de. 
När jag sitter här i Bodö och tänker på allt som hänt. Så ser jag plötsligt att jag har en vän på facebook, känner honom inte jätte bra men har tränat handboll med honom ganska många gånger.......nu verkar de som att han är en av dem som har blivit skjuten på Utöya. :( 
Detta bevisar bara att ALLA "känner" någon som har blivit drabbad av detta. När ett så lite land som Norge med sina fem miljoner invånare mister så många människor så sörjer alla.
När Lisa och jag idag satt och kollade på minnesgudtjänsten från Oslo domkirke så känndes allt bara helt oviktigt. Så när Norges statsminister Jens Stoltenberg håller sitt tal så hör man hur folk bara bryter helt samman i gråt och även Jens ögon tårfylls och rösten blir darrig. De är nog de värsta och mest känsloladdade tal som jag har hört på väldigt väldigt länge. :(

Men denna dagen har ju faktiskt haft mycket bra saker i sig oxå :)
De två mest värdefullaste människor som finns på denna jord har idag tagit ett minikörkort hos Pelle Politibil :).
Helt underbart å se....sen har jag fått i mig lite fisk och så till dagens andra höjdpunkt......Rikard "kladdkakan" Olsson har just fått i sig en stor portion med IS och kladdkaka :). De takkar vi för och ser med glädje fram emot morgondagens träningstart med Bodö Håndballsklubb :) .....

Hur skall detta gå....

Den som lever får se!

-Rikard.


Ingen lördag som någon annan!

Vad säger man?....

Igår fredag runt tidig lunchtid så var familjen Olsson/Nilsson uppe vid BHK:s kontor och bara snakka lite med folk där....ja alltså just nu bara en men ändå :). Vi hade trevligt och pratade om allt vi borde och skall göra under den tiden vi är i nordnorge. Undertäcknad och Björn bestämde sig för att ta en fisketur idag lördag. De blev jag glad för. Jag har den sista veckan blivit sjukt sugen på att fiska lite.....För å si de sån.....De är inte de jag är bäst på här i livet ;)
Efter en tur runt på byen och lite annat kommer vi hem å sätter på tv.....Då kommer chock nr:1. Alla vet vad. 
De går ju inte länge förän man får chock nr:2......

Man känner sig helt tom. Kan inte sova och man bara tänker på allt som hänt. Till slut tar denna fruktansvärda dag slut....fast den sitter ändå fast på minnet å i tankarna så himla hårt. Jag vaknar ett par gånger på natten och går upp för å se på nyheterna. Såg inget nytt då,
men så vaknar man på morgonen och de första man ser är de man har haft en känlsa av.....att de skulle vara mycket större än vad man först trodde......
De som e så sjukt oförståligt är att de va så många människor som blev skjutna. På denna ö var de dessutom bara ungdomar mellan 13-25 år. Hur fan skall dom som överlevde kunna tackla de som hänt.
Nu tappa jag allt.
Men man blir påmind så fort man tittar ut. De hänger flaggor på halvstång lite här å där. Man känner sig så äcklad å olustig i stort sett vad man än gör.
Fruktansvärt och helt ofattbart. Man är bara så tom.

Vi åkte iaf iväg på våran fisketur som avtalt idag :). De var kul och mycket vått. Drog upp totalt åtta fiskar......några små men några riktigt fina.
Vi hade de kanon...men allt blir ändå överskuggat och till slut så blir man bara så fruktansvärt ledsen. Detta är en tragedi som kommer att beröra i stort sett hela världen och framförallt ett litet och sårat Norge. Alla känner någon som er berört och man kommer att få se och höra om detta lång tid framöver. :(

Allt för Norge!

-Rikard.







jo men visst....

Norrbotten here we come!

De e la bäst å passa på att se lite av norra Sverige oxå, eller?
Annars åker man väl aldrig dit tänker jag. Så imorgon tisdag drar familjen Nilsson/Olsson+ mamma Nilsson över gränsen och skall kolla renar :)......De blir göy kråka!

Jag tänkte på de idag.....fan vilket avlångt land man e född i. Sen kom jag på......fan vilket avlångt land man bor i :) 
Skall man åka från sommaröya (Orust alltså) och hit så är de sjukt långt! 
Men de är värt de.....sjukt fint å så har dom spännande väder oxå. 

Så nu hoppas vi på en go tur över fjället så de kan bli två härliga dagar i norra Sverige med lite albino renar å underbart härlig dialekt! 

:) 

Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard

 
Ren 1 og 2 :) från förra turen.


Två glada barn med nice utsikt från Kaiservarden i Bodö :)
 


Två Veckor i Nordland.....

Vad säger man?

Vi tog taxi från Åsrumveien kl 08.15 för att ta oss ut till Torp (Sandefjords lufthavn) efter en super helg hos personer som har blivit nära å kära :). Tusen takk för er gästfrihet :).
Det var lite regn i luften men annars en helt ok väderdag.....Kidsen var lite spända å hade nog nu insett att vi inte skulle komma tillbaka till vårt kära Sandefjord på en bra stund men vi var alla glada trots lite tårar och lite skumma känslor i kroppen. Själv har jag faktiskt aldrig känt de så när jag har flyttat från nåt...något....några :(...men denna gången var de faktiskt tråkigt.

Så kom vi ju ut till flyplassen till slut och då såg vi alla fyra bara fram imot de som komma skulle :).
Allt gikk ju med glans....vi kom på planet å fick satt oss långtbak i allas våra kära wideröe plan.

Ready for take off :))

Oskar hade ett handbagage med sig......de var mest för att underhålla honom på flyplassen i väntan på boarding.....bara de att hans smarta pappa Rikard glömde ju de med tryck å sånt........Efter 15 min i luften så kom jag på att HELVETE....de ligger en väl pumpad fotboll i hylla ovanför mitt huvud :)))......jag gikk genast till den närmaste flygvärdinnan som för övrigt var en man. Jag sa...du jag har en boll här som sväller å sväller :) Vad skall jag göra nu?
Han fråga om jag hade en nål så vi kunde ta ut lite luft....men ikke.......Kapten sa att om de smäller......sätt dig på den :).

Men vi hade kontroll på den å när vi hade kommit upp tilll den höjden vi skulle flyga på så var bollen SPRÄNGFULL! Men de gikk bra........ Hade vart fint om den smält där ;)

Så vips så var vi i Bodö......

Efter en helt nydelig landing på Bodö lufthavn så började de nya livet plötsligt. Lägenhet, bil å alla våra möbler var redan på plats o vi kunde bara börja gotta oss med å få i ordning lägenheten. Lisa styrde upp de å jag var tillstede som man så fint säger.....

Vi tog verkligen dagarna som dom kom och var de fint väder tog vi bilen å körde en promenad :).
Vad säger man nu när man vart här i två veckor då?
Känns lite konstigt......För de e ju fortsatt ferie......så på något sätt känns de som attt vi bara är på just ferie.......men de vänder nog snart.
Vill ju bara börja träna!!!

Vilde å Oskar är ju bara helt sjukt bra. På dom två verkar de som vi inte har flyttat men Vilde pratar MASSOR om Sandefjord å framför allt barnehagen å en person där.....Vet ikke om du läser detta men....du har satt dina avtryck :)
Oskar tror att allt som har ett adidasmärke på sig är Runar :)......de han snakkar om e Runarhallen......han tjöta så mycket häromdagen så jag sa.......här e den nya Runarhallen å peka på Bodö spektrum. :)
Vet ikke om han går å ändra på.....så insyltad han e i Thorleifs våfflor ;)

De var härligt med första besöket från Sverige.....Mommo kom upp i torsdags :). Stort!
Så väntar ju jag på min käre om ett tag oxå...skall riktigt nice :)

Nu skall jag å svigermora mi ut å kolla midnattsol :)

Hur de ser ut.....

Ja...

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard


Vilde är duktig på att cykla numera :)


Schysst utsikt från lägenheten :)


De va finväder ankomst dagen :)


RSS 2.0