Världens vackraste land!! och dommarjävel! :)

Helt fantastiskt!

Hej svejs!

Nu var de några dagar sedan som de kom ett inlägg. Undertäcknad har varit på en mini ferie med familjen. Detta var helt fantastiskt. De ordet kan inte användas för mycket i de här sammanhanget. Norge är solklart de vackraste landet i världen.

Vi tackar Thor-Leif och Berit tre tusen gånger för lånet och hoppas på ett återseende om inte allt för länge. Själv önskar jag och vara där i en månad framöver. 

Jag trodde jag hade sett typ hur norska fjällen såg ut. Men detta var nåt helt annat skulle jag säga. Vägen till Rjukan va ju helt vanvittig :) för o inte tala om vägen till Geilo från Tessungdalen :)

Man tröttnar aldrig på de! Inte jag i alla fall.

Vi åkte upp i torsdags och kom hem igår lagom till Tyskland-England. England skulle gått till kvarten om dom skulle fått 2-2 målet godkänt. Men i stället är de Tyskland som får stryk av Armando Diego Maradona o co :) 

Dommarjävel säger jag bara!!!!!! De är helt tragiskt. Jag hade kanske inte sagt nåt om de handlade om centimeter....men vi snakkar typ en halvmeter eller mer. ja ja....så e de INTE!! Jag undrar varför dom inte kör med en dommare på kortsidan som dom har gjort i Europa leuge de senaste. De är ju skit bra.......han hade ju sett de som alla andra (typ en miljard) människor såg utom han som skall blåsa mål gjorde. De mongot kommer nog och slita lite med både de fjärde och femte dom kommade liven.

Vad skjer annars då?? 
De är som de är och så kommer de vara en stund framöver. 
Snakka med läkarn i fredags och han var optimist vad de gällde de mesta! 
De är ju gött i alla fall. Värdena hade sjunkit två hundra på en vecka och de är ju kanon. Hoppas ha normal värden i slutet av juli :) 

Kidsen mår bra och min sambo Lisa jobbar och planerar för bröllop........s festen som vi skall på till Ingemar och Marthe i helgen alltså ;) 
De skall bli sköj. 

Nu är de matlagning som står på dörren.....
Frågan är vad jag skall göra med köttet.....


Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard 


 

De va här vi bodde :)


Oskar Rikard Nilsson :)

Ett år, shit va tiden går fort :)

Hej på  er alla vuxna nördar som sitter o läser ganska ointressanta bloggar :) skoja bara! Kul att ni läser.
Nu är de så att detta året har varit väldigt händelsrikt.
De börja ju bra med typ en smärtfri födsel på Sykehuset i Vestfold den 23 juni kl 23.55 2009. Dom första dygnen va ju helt kanon.....massa nya grejer och kolla på men framför allt få mat genom en pupp :) De bästa av allt var att slippa ligga i vatten och få simhud mellan tårna. Skönt att vara ute :) 

Så tog de fart......plötsligt dyker de upp en ganska stor människa som är ganska påfrestande och jobbig. Pratar och kramar mig massa och håller på. Detta visar sig vara en person som jag tydligen skall leva tätt inpå många år framöver......Hon hette Vilde och är tydligen min storasyster :) kanske de bir kul sen när jag kan krama tillbaka :) 

Den första tiden har i alla fall varit mycket kul.....Har varit hemma med mamma och haft de kanon. 
Pappa har vunnit brons i Postenligan. Har även hunnit bli sjuk. En av mina bästa kompisar Eric har flyttat i från mig. De va tråkigt....Blev lite ledsen då. 
Men får hoppas att år två blir lika kul och spännande som ettan :) 
Skall ju fasen börja på barnehagen i augusti :) de blir skit kul.....Har varit där och hälsat på en gång redan.....DE VA KUL! 

Nu är de slut på första året och jag är väldigt nöjd med de som varit så här långt :) 

Nu tackar jag för mig och säger godnatt! 

Men jag säger som min pappa brukar säga.....

Den som lever får se! 

Me snakkast

-Oskar 

(skrivet av Rikard)   


Äntligen måndag :)

Jävlaranamma :)  

Känns ändå rätt gött att stava fel på en rubrik :) eller inte! Tack för den sågningen Lisa ;)

Äntligen kommer denna underbara dag igen. De finns ju inget bättre än att vakna upp till låten Äntligen måndag med Jävlaranamma......eller någon som håller med? :) Tror Pontus gör de iaf....och kanske Lars :)
Så tror jag får börja göra de på måndagar.
Idag vakna jag av att Vilde hoppa upp i sängen med ett stetoskop och en febertermometer :)
-Pappa pappa, jag skall lyssna på din rygg nu, vakna! :)
Jag sa inget bara vände mig om så ryggen kom åt Vilde. Hon lyssan lite snabbt och konstatera att jag måste ringa tandläkaren. De tyckte jag va lite skumt. Blir av lyssnad på ryggen och måste ringa tanläkaren.......De är bara och göra som hon säger. När tandläkaren svara sa hon att dockan har feber och behöver medicin! :) Sen va den leken slut.

Då tog dagen lite halv fart. Tog mig en tur till Telefast och hälsa på...mitt förra jobb :) Kul och träffa folket där ett litet tag.

Men dagens höjdpunkt måste ju ha varit dagens rätt.....Pasta och köttfärssås :) SATAN va gott de blev!! (de va jag som va kocken) :)

Har även bakat kärleksmums....men fan fan fan.....hade dom för länge i ugnen så dom blev lite torra :( skit. Men hoppas morgondagens födelsdagsvuxen blir glad ändå :)

När jag var färdig med detta såg köket ut som ett rent Hel..te :) trodde inte de fanns en möjlighet och få de rent igen. Men de lyckades jag med de oxå :) 

Så nu sitter man här efter nattat två barn och kollar försnack inför Spanien-Honduras. Riktigt gött!

Hoppas på en go vecka som skall avslutas med hyttetur på fjället :)
De skall bli så jäkla skönt! Bara hoppas på kanon väder....

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard



Recepet lekeland!

Så lätt var de att bli barn igen! 

Söndagar är ju som dom brukar vara i Norge.....helt fantastiska :) Allt är stängt och man känner att hela kroppen bara njuter av att veta att de är söndag. En go känsla! 
En perfekt dag för riktiga familje aktiviteter :) i alla fall under "ikke säsong" perioden. 

Så de gjorde Olsson/Nilssos idag. Vi åkte till Metro lekeland här i Sandefjord. DE VA SJUKT KUL DÄR för o si de sån :). Vet inte riktigt vem som tyckte de va mest kul men vi alla fyra hade fantastikt kul idag. 

Vi snakkar hoppborgar, långa, stora, branta, snabba och roliga rutschkanor, bollhav stora som stilla havet. Men de pappa Rikard tyckte var mest kul var när han hamna i ett krig med två helt okända tio åringar. De va inne i ett nät med kanoner som dom helt plötsligt börja bomba på mig och Vilde.... Då tänkte jag direkt.....Vilde, du plockar bollar till mig och jag skjuter ner dom jävlarna :) men bara de att Vilde va inte lika het på gröten som jag :) Hon smet ut till bollhavet den fegisen ;)  Så jag blev kvar där inne med två okända tio åringar och vi bomba varandra ganska kraftigt faktiskt :) 
Efter ca fem- tio minuter kom Lisa med en blick som typ sa......nu räcker de. Fast de va med ett leende på läpparna :) Så jag fick springa där i från snabbast möjligt.......bara de att nu trodde tydligen dom där två galningarna att jag var deras lekledare. Så dom följde efter familjen Olsson/Nilsson överallt :)
  Vi gick vidare till Oskars favvo ställe, bollhavet!! Där inne börja dom kasta som galningar. Dom träffa Vilde i huvudet, hon skratta med blandade känslor men då tänkte jag.....nja, nu är de roliga slut. Så jag tog och sänkte dom där i bollhavet. :) Efter de tröttna dom på oss och gick vidare :) tack för de!  

Vi var där i ca två timmar. När vi kom hem sen så va de bara att visa vägen till sängen för två av världens sötaste ungar. PANG!! Så sov dom. 

Jag drog till golfbanan och njöt av riktigt nice väder och bra golf slag. Lisa gick oxå till sängs :) Förstår att hon var trött som hon klättra med Vilde överallt :) 

Men man kan bara sammanfatta dagen som jäkligt trevlig! 
Vilde och Oskar hade sjukt kul de syntes. Päronen till de små liven hade minst lika kul. 

Nu startar en ny skit spännande vecka med massa nya utmanningar. Bland annat skall jag och Vilde baka kärleksmums. Oskar fyller ju ett år på onsdag och de skall ju firas......men Vilde vill ge en annan person som fyller år på tisdag nåt fint bakverk. :) Vem kan de vara tro....


Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard   

 


Bröllop, fotboll och barn :)

Hej alla glada, arga, snygga, fula, och härliga människor!

Vilken dag familjen Olsson/Nilssons hade igår. Eller delar av den i alla fall. När den ena delen av styret i familjen var på jobb passade resten av familjen på att sköja omkring. Lisa starta kl tolv på jobb och sen va de hela igång :) som vi kosa oss ;)
Skoja bara Lisa :)
Men efter lite sömn och intag av en ganska äcklig korv och stroganoff med Ris (de va jag som va kocken) så gick vi ut en tur. De blev liten av en promenad. Kommer ut i kanon väder och går och köper softis. Alla är väldigt nöja med de. Mest lycklig är Vilde :) Älskar jordnubbe glass :) o ja hon säger jordnubbe......(inte tryck fel av underteckad) Men så händer de som inte får hända.......helt oförlåtligt av den som gjorde de. De är sånt man blir riktigt förbannad över, sånt som gör att man tröttnar på att gå ut. De börjar fanimej ÖSSSSSSS regna!!! Och jag menar ÖSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS regna!!!!!!!!
Som tur va hade vi bara hundra meter till ett tak. Men de som va lite jobbigt var att de sluta ju fan inte........och klockan börja ju närma sig fyra och avspark :) vad gör man????
Men sätter bägge ungar i vagnen och typ kör en Bolt......man slår världsrekord på hundra meter med barnvagn :). Hade i alla fall regnskyddet med till vagnen så kidsen blev ju inte blöta i alla fall. Men deras pappa fick sig en liten kalldusch :)
Men men.....Vilde gapskratta hela loppet och Oskar fatta nog inte riktigt vad som hände så de blev rätt bra ändå. In kom vi i alla fall och fotboll blev de :)

Igår va de ju oxå som alla vet bröllop......de va nån som gifte sig. Läste för övrigt talet som Olle hade. De va ju riktigt fint!

I alla fall så är de ju fotbollen som är viktig. Full fart igår på både Ghana och Kamerun men de blev nog inte som dom hade tänkt sig. Men känns som Kamerun är den felande länken i alla VM :) 

 Idag är de ju lite goa kamper :)

13.30 Slovakien-Paraguay
16.00 Italien-Nya Zeeland
20.30 Brasilien-Elfenbenskusten

Vi gleder oss skikkelig till 19.30.....uppsnack mot svennis kampen :)

Skall åka till Metro lekeland och leka av oss lite först. Hinner även med en tur till golfbanan och slå några hinkar ;)
Kos dåke och ha en fin söndag gott folk! :) 

Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard 


Ny blogg, nya möjligheter :)

Hej hej!!

Mitt i denna kärleksladdade helg sitter jag och kollar på en fantastisk dålig VM match i fotboll. England har sån prestationsångest va!! Helt sjukt!  Var är Wayne??? Hans bollkänsla ligger kvar på Old Trafford ser de ut som. Men men.... de va trevligt sällskap i alla fall.


VM är och förblir VM....måste följas oavsett kvalitet på kamper och dommare.

MEN....

De där jävla bröllopet......precis så har jag tänkt ända fram tills i kväll. När Sanna zappa över (inne hos sina grannar) till festen som var i kväll på SVT. Man kunde ju inte undgå och bli lite rörd när dom där små barnen sjöng för Viktoria och Daniel :) lite gås på armar och ben där.......
Så nu tycker jag faktiskt de skall bli lite kul.....inte så att jag hoppar över en VM kamp, men får i alla fall med mig de. Kan bli lite nice och kolla på lite in i mellan :) 

Ser faktiskt ut som om jag dessutom har gästbloggat för sista gången. Men kära läsare bli inte ledsna nu ;)....jag blir nu egen. Har nämligen idag startat denna MEGET intressanta och trevliga blogg. Så nu hoppas vi på många läsare så att alla sponsorer blir nöjda med läsarantalet.
Är sjukskriven ett bra tag till så de kan bli lite bloggande under den perioden. Men man vet aldrig va som skjer. Kanske man en dag bloggar för alltid.........

Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard 


 



  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0