2010-07-26

Igår va de söndag....

....om någon hade missat de alltså :)

En glädjens dag.....de va både gudstjänst och golf på tv:n :)
Vilken underbar avslutning av Rickard S Jonsson! Gött att han gick och vann. Man blir ju sjukt motiverad att spela golf när man tittar på golf :) Ganska komiskt.....för man blir ju inte alls motiverad att gå i kyrkan när man ser på gudstjänst...(om man nu gör de)

Men men.....Annars var de en ganska normal söndag för Olsson/Nilssons. De blev älgpromenad fast i centrum of Sandefjord :) så vi bytte ut älgarna mot glass istället :)

De känns som att Oskar redan har bestämt sig för att han skall bli golfspelare :). Han blir så SJUKT förbannad när jag tar bort klubborna i från honom....Vilde fick ett mini set av farmor och farfar för ett tag sen. De har han lagt beslag på. Bara de att han svingar jävligt mycket utan kontroll :)
Tar man då bort klubban för ens egen och andras säkerhet så blir han arg, ledsen, förbannad och skriker typ stämbanden av sig :).

Får se vad som händer idag måndag......ni med om ni läser här :) .....så.....

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard


Ny taktik och en trevlig dag :)

Vadå trött!?

Nu har jag tagit del av min sambos taktik när de gäller att stiga upp tidigt på morgonen :). I sin lilla korthet så handlar detta om vår lille son Oskar "tokstollen" Nilsson! (tokstollen) är hans storasysters smeknamn på honom) :) lite små kul :)
Eller de kanske bara är hennes egna föräldrar som tycker de ;) blir ju lätt så :)
I alla fall så vaknar han som gladast ofta runt 05.00.....VARJE DAG! Men de gör ju inget när man tar en dag var. Vi kör varannan dags schempa på de vi vettu :) Dessutom om man gör som Lisa gör så blir de ju BARA positivt att gå upp så tidigt. Man förbereder sig ju dagen innan på att man skall upp tidigt som fan. Precis som om man skulle med flyget till Indien eller gå en runda golf på St: Andrews Golf course. Alltså, man tänker att de är ju skit kul och gå upp tidigt + att man får ju vara med den goaste grabben som finns några extra timmar oxå :)
Så VADÅ TRÖTT!
Bara glad!

Så till denna underbara lördag. Idag va de ju såklart min tur att gå upp ;)
De gjorde vi. Pigga och glada.
Idag blev de morgon promenad med Lisas bror Fredrik "Feddan" Nilsson.......börjar bli många Fredrik för Vilde och Oskar att hålla redan på nu så vi måste sätta smeknamn på er :)
Så FEDDAN fick en tidig morgon han med. Lisa ringde och väckte honom vid tio tiden och faktiskt tvinga med honom på en promenad till Bugården......Han var dock väldigt lätt övertalad.
Så lite bröd och gott humör packades ner i vagnen så tog vi turen till ankornas land här i Vestfold.
Bonus idag var ju att de var massa ankungar där som Vilde fick se.
Hon blev glad :)

Sen sova en sväng, Lisa på jobb och undertäcknad slappa och åt i soffan :). Samtidigt som masters gick givetvis :)
De ville ni väl veta ;)

Så efter närmare omtanke så hände de mest på förmiddagen idag......Fast en två timmars lång promenad på eftermiddagen hann vi ju med oxå.......TVÅ TIMMAR tänker ni ( eller) ?
Nej då, de var inte så långt. Högst en kilometer eller två. Bara de att Vilde hade med sig sin dockvagn ut så de tog typ 38 minuter och gå sexton meter :)
Men hon är ju så sjukt söt!!
När jag och Oskar spela fotboll/handboll på fotballbanen så satt Vilde och gav dockan välling vid sidlinjen :)
Till alla er som undrar.....Rikard Olsson har världens underbaraste dotter :) (med en egen vilja) ;)
Jag gick runt och skratta för mig själv när såg henne hålla på med de fjärde o femte. Hela tiden va de nåt :)  
Älskar älskar älskar henne! :D

Såklart tog jag massa kort på detta med min nya mobil ;) NOT! men kom hem och såg att dator inte hade blåtand. Så får lösa bilderna senare :)

I morgon avgörs Masters och de måste vi ju få med oss.
Hur går de där tror....

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard


Handelens dag :)

Dagen då man känner stor glädje :)

Klockan 20.00 i onsdags kväll började dom att fixa och dona. Butikerna i Sandefjord började sätta upp tält och dra ut MASSA saker på gatorna. När klockan var 22 hade de faktiskt kommit ut lite varor på dom här platserna. Med andra ord satt de ju folk där hela natten och vaktade sina prylar. För så ärliga och hederliga är inte ens dom "hurtiga" fast generellt sätt överviktiga norrmännen :) Om de mot förmodan skulle bli något efterspel eller upprörda sinne om den förra meningen så är de bara fakta. :)

I alla fall så är var de "handelens dag" här i Sandefjord igår (torsdag). Helt fantastiskt! Kanon väder med en del vind :) men såååå mycket folk, så mycket tilbud och framför allt så mycket glada miner. De va riktigt trevligt och bara gå runt på byen i går :). Tivoli och massa roliga grejer i parkerna. Fullt av musiker som spela gamla goda och härliga låtar. Givetvis mycket svenskt eftersom Norge inte har speciellt mycket av den varan :)
känner att jag e lite på Norge idag :) men än så länge är ju allt sant :)

Familjen Olsson/Nilsson representerade dagen med Lisa på Lindex. Ett starkt bidrag. Var och hälsa på henne när hon stod utanför butiken vid Lindex "bord" och om man säger så här.....de va ganska hektiskt :) först va de en so..... sen var de hundra so.....! Men de gick ju kanon.
Vilde, Oskar och undertäcknad hade en mycket trevlig dag på byn igår.....
När Lisa senare på eftermiddagen slutade och jobba blev de såklart en tur runt hela stan igen. Men de var bara kul......Avslutningsvis tog vi och kände efter om de fanns plats för lite pizza i magarna som vi bar runt på. De gjorde de naturligtvis. Så vi avslutade dagen på en fantastisk måte.......vi köpte två AS GOA pizzor och satte oss med var sin Coca Cola i parken och njöt!

Snipp snapp snut så va boven slut!

Gött att SVT sänder Masters!
Vem vinner de tro?......

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard

Byparken i Sandefjord!
Vi bor ca 2 meter åt höger! :)


Meget goda nyheter!!!

Sju sjukt positiva dagar!

Då va ferien slut och dags att börja blogga igen :)

Vart skall man börja?? Undertäcknad har haft en kanon vecka på alla punkter.
Vi börjar väl med en super trevligt helg på Orust. Var hemma hos pappa och mamma. Eller farfar och farmor som dom numera heter dagligen :)
Underbart skönt att vara hemma och både bli bortskämd (igen) ;) och ha lite barnvakt så man kan hitta på massa kul.......bland annat blev de ju lite golf på Rikard. Me like!

Tackar Klas för kupong på Orust GK.......Kanon fin bana :) Sen stack jag och Lisa o käka på Dai loon! De va super gott + att farmor o farfar va barnvakt........man tror ju då att en två årig liten jente skall nana gott när man kommer hem vid 22 tiden.......men IKKE! Farmor sa att hon har ärvt mammas tjötlungor ;) hon hade pratat konstant från de vi åkte till vi kom hem :) Men de va mycket mys i soffan med stort täcke och massa böcker :) så de får man ta. De är ju inte varje dag man träffar farmor o farfar.

En annan stor happening va ju Borås djurpark! Dit gick bilen i söndags. Mormor fick åka och va nog rätt nöjd med dagen hon oxå. Men va fan hade aporna ätit? Sitta-still-o-glo-salva eller nåt.......Förra gången vi var där så sprang o hoppa dom som fasen.......denna gången satt dom o glodde mest.....snakka om glanekö :)

Så var helgen slut och vi var faktiskt tvungna att åke hem till hvalfangerbyen igen......
Jag skulle till läkaren och Lisa skulle jobba.....

Så kom la den bästa nyheten......Rikard Olsson kan börja jogga lite lätt igen......men lite bara alltså :)
Men ändå.....de känns ju som femtiosextusentrehundrafyrtiotvå steg i rätt riktning :D

Till alla er som saknat min blogg.......jag säger som Tony Rickardssons pappa skulle ha sagt.........."den som väntar på nåt gott, han blir aldrig fet"

Men nu e de full spruta här igen.......så.......

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard


Viva Espana!

Jag är en lycklig man!

Söndagen den 11 juli 2010 var en mycket bra dag i undertäcknads liv. Hade super kul på lekeland med mina kära familjemedlemmar och Lisas bror Fredrik. Vilde och Oskar hade sjukt kul och var exakt lika trötta när dom kom hem :) För o inte tala om Rikard & Lisa........Vi somna bums vi med :) Så hela familjen tog sig en siesta igår.....

De passa väl alldeles utmärkt med siesta igår....dagen till ära vann ju Spanien VM GULD i fotboll :)
De var ju självklart oxå en av dom stora höjdpunkterna igår. Återkommer till den kampen!

Men först en tur till golfbanan! Underbart varmt och nästan lite åskvärme som Emil skulle sagt :)
Men vilken dag......Kanon drivar......bra puttning och framför allt bra närspel.......men jag var ju inte på banan då :) bara ranchen och övningsgreenen :)

Nu till World Cup final!!!!!

Viva Espana!!!

Vilken jävla kamp......ja kamp. Holland hade tydligen tagit lite mycket gräs innan finalen......dom trodde tydligen att dom va i final i kickboxning eller karate!! Att dom efter matchen sen gnäller på dommaren om den där hörna är väl jävligt lite nödvändigt. Hade dommaren Webb som gör en kanon match följt reglerna till punkt o pricka hade Holland varit nio man tidigt i matchen. Alonso skall vara glad att han inte har en punkterad lugna och nån gubbe (kommer inte ihåg vem de va) skall vara glad för att han har sina korsband kvar! :)

Sen är de ju stört skönt gjort av Casillas o kyssa den där halv snygga tjejen som intervjua honom :) Så skön replik efter att många spanjorer gnällt på henne efter första matchen :)

Nog om allt!
Men med facit i hand är ju ändå söndagen den 11 juli 2010 en go dag helt enkelt :) me like!

Så nu får vi se vart denna dagen tar vägen.....men de är ju som jag brukar säga.....

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard


KorvRikardoff!

Fantastisk dag, fantastisk kväll :)

En sak är säker i alla fall. Korvstroganoffen blev jävligt god och de va de inte bara jag som tyckte ;)
Vilde vräkte i sig....Fick fylla på hennes tallrik idag. De hände typ sist när Sundsvall brann :) Alltså ett gott tecken på god mat! Lite senare var de min kära sambos tur.......en riktig kännare av just denna rätt skulle jag säga.....Steget efter herr Åberg :) 
Men vet ni vad....???? De va svin gott sa hon :) Med andra ord kan jag vara meget nöjd med dagens matlagning. 

Drivern sitter som en fläskläpp nu......slår långt o rakt! De är så gött! 

Fotbollen va la sådär känner jag.....hade vart gött o Forlan dragit in den sista freekicken så hade de blivit straffdrama tror jag :) 

Nu sitter man här och har svettats som en gnu på slätten.......men som tur e har man ju vatten o dusch. Tror jag skall in en snabbis.......OBS!.....de är mer än 30 sekunder. 

Ett stort varmt tack till Emma som har fixat min blogg sida......Den blev både snyggare och bättre.....har stor tro på att detta resulterar i fler läsare. Allt för att alla sponsorer skall bli nöjda.
 
Lurer lite på om jag skall börja studera lite lätt. Ja, Emil du läste rätt! Eller va fan.....du läser väl din polares blogg din gamle såg:) 

Går i tankar om träning eller nåt med Marknadsföring :) 
Sport och marknadsföring hade ju vart drömmen :) 


Fredrik Nilsson (Lisas bror) sitter just nu i soffan och föreslår en rakning av två huvuden :) de är inte Lisas för o si de sån. Men som varje gång detta kommer på tal så blir man snabbt brutalt sågad av sin bättre hälft. Men tror jag är enig i detta sammanhang. För alla er som sett mig i keps kanske kan få er en bild om hur de skulle kunna se ut......Tror jag behåller håret på. Skall ju vara glad så länge man har de mitt på skallen o inte på sidorna :)

Så mina vänner....en hyfsad trisst blogg idag......men sov gott i natt så kommer de nåt riktigt sköj imon.....eller???? 

Den som lever får se! 

Me snakkast! 

-Rikard 
 


Härliga, soliga o underbara lördag! :)

Se där ja....man vakna ju idag oxå :) inte illa :)

Missa ju o ta blodproverna igår så de va ju första prio idag. Rätt in till SiV (sykehuset i vestfold) i Tönsberg och tömma lite blod. (de lät lite äckligt)

När de va gjort va de bara o glassa runt lite på farmastredet o käka glass o njuta. Sikket väder de är....man blir ju lycklig bara man tittar ut.

På tal om annat........Bra jobbat klittorin :) eller va de Littorin han hette?
Politiker är ju ett gäng mongon......

Är sjukt dåligt insatt i den där smörjan men tror han är typ moderat eller nåt.......han e iaf fall med i alliansen som är i regeringen nu va?? :)
I så fall tror jag de är uppgjort. Han har tröttnat på sitt parti o vill att vänstersidan skall vinna nästa val. Därför drar han igång en liten skandal som skall störa inför valet. De goa är att han la upp två tusen i cash till damen i fråga direkt i hallen :) han var säker på att han skulle få kvalitet :)  

Nog om politik :) de gillar vi ju inte ens......tänk vad energi jag la på de nu då...aj aj aj.

Vi som bara älskar allt vad fotboll heter har ju två kanon dagar framför oss :) vi gleder oss skikkelig till de som komma skall. Idag blir de åka av.....tror på  5-1 till Tyskland.....och imon blir de Spanien som vinner på straffar :)
På tal om Spanien.....de är några spelare som tydligen lagt ut lite löfte vid ett ev. VM GULD!! 

Busquets: Jag rakar av mig håret.

Xavi: Jag färgar håret rött och gult.

Mata: Jag åker tillbaka till Spanien med Vespa

Arbeloa: Jag avstår från att dricka Coca-Cola i ett år.

Iniesta: Jag ska pilgrimsvandra till Santiago de Compstela.

Capedevilla: Jag kysser kungen på munnen, gör en tautering med VM-bucklan och rakar av Puyol håret.

Blir gött o se hur Puyol ser ut i rakat......men frågan är ju om han ens får till de :) han dör la hellre :)
Är de nån som vet var Santiago de Compstela ligger??? Känns långt!


Nu sitter jag här o skriver lite till en fantastisk dålig dragspels spelares musik ute i parken :) men måste säga att när man har haft de så i typ tvåhundrafemtio dagar så blir man van. De värsta är ju faktiskt att man nästa skulle sakna de om han la av :)

För er som undra vad jag tacka för igår.......så var de till min far och min mor!
Tack ännu en gång!!!
Man skulle kunna säga Ping pong jätte lång :)

Men nu är de dags för kocken Rikardinho o dra ihop en lite krovstroganoff :)

De e som vi brukar säga.....hur skall detta gå nu då......

Den som lever får se!

Me snakkast!

-Rikard 


Tack tack tack!! :) <3

Tack tack tack tack tack tack tack tack
tack tack tack tack tack tack tack tack!

imorgon är de en ny dag!

VAD HÄNDER DÅ? .....


Den som lever får se!

Me snakkast

-Rikard



Mini ferie :)

SOMMAR SOMMAR SOMMAR :)

Ibland undrar jag hur man kan tycka illa om sommaren.......kan man de??? 

De finns ju dom som inte tycker om värmen direkt mycket. Men att gå från de till att inte tycka om sommaren är väl lite o ta i, eller??

Jag har i alla fall de sista dagarna kommit på att sommaren är och förblir alltid årets bästa tid!! 

En snabb + och - lista! 

På plus kommer: Allt! 
På minus kommer: Folk jobbar för mycket! 

Till er som tycker bäst om vintern.......varsågod! 
Gör ni de! 


I tisdags kväll tog jag och mina kära barn, Erics kära båt och åkte mot Strömstad.....detta var starten på en mycket trevlig tur till sommar öyo Orust. Denna gången fick vi lämna en lite halvt missnöjd mamma och sambo hemma.
Efter närmare eftertanke så har inte Lisa varit "barnlös" en eneste natt sen Vilde föddes den 9/11-07.......de är en liten mysig tanke. Nu har i alla fall undertäcknad o två fantastiska små liv varit på Orust några dagar. De har varit JÄTTE skönt!! 
Men i morgon blir de lillasyster som får ta oss i mellan Swe o Nor! Känns som om dagarna bara har joggat förbi utan att man riktigt fick sett dom. 
Men en sak hann vi med i alla fall.......de va o ge M-L (lisas mamma) och hennes vänninna en sömnlös natt :) 
Bra jobbat Vilde och Oskar! 

Nä men allvar o sido.......sommaren är och kommer alltid att vara UNDERBAR!!! 

Jag hoppas ni har de gott där ute mina vänner o fiender! 

Nu skall jag sova om ni undrar.......får se när man vaknar, om man vaknar....

Den som lever får se.....

Me snakkast! 

-Rikard

  
 


RSS 2.0